mercoledì 16 novembre 2011

Poffertjes


Ingredienten:
-100 g bloem, gezeefd,
- zout
- 30 g suiker
- 1/2 zakje gedroogde gist (a 7g),
- 1 ei
- 11/2 dl lauwe melk
- 3 el boter
- poedersuiker,
- kleine klontjes boter 

Bereiden:
Bloem met snufje zout, 1 tl suiker en gist mengen, ei erdoor roeren, al roerende deel voor deel de melk toevoegen, goed roeren tot een glad beslag, beslag afdekken en op warme tochtvrije plaats 11/2 uur laten rijzen. Boter smelten, met kwastje met gesmolten boter de kuiltjes in de poffertjespan invetten, laagje beslag in de kuiltjes schenken, in 5 min poffertjes gaar en bruin bakken, halverwege keren, op een schaal leggen en in een oven die op 100 gr is verwarmd warmhouden, op dezelfde manier de rest van de poffertjes bakken.

Presentatie:
Poffertjes over borden verdelen, met poedersuiker bestrooien en een klont boter erop leggen.
 -----------

Ingredienti:
- 100 g farina, setacciato
- sale
- 30 g zucchero
- lievito istantaneo 7 g
- 1 uovo
- 11/2 dl latte tiepido
- 3 cucchiai burro
- zucchero a velo,
- dadini di burro

Preparazione:
Aggiungete alla farina  un pizzico di sale, 1 cucchiaino di zucchero e mescolare con il lievito, mescolate insieme  l’ uovo, aggiungendo e mescolando poco per volta il latte, mescolate fino a che la pastella sia liscia.
Fate sciogliere il burro, e spennellate con il burro fuso i buchi della padella delle Poffertjes, riempite con uno strato di pastella i buchi. In 5 minuti otterete Poffertjes cotte e dorate, giratele dopo qualche minuto.

Presentazione:
Servite le Poffertjes su un piatto, spolverate con lo zucchero a velo e alcuni dadini di burro.

1 commento:

  1. Buonissimi...e grazie a Mirjam ho avuto la possibilità di cucinarli nella pentola originale.

    RispondiElimina