venerdì 18 novembre 2011

Limburgs zuurvlees


Ingredienten:
- 600 gr riblappen, in blokjes
- 50 gr boter
- 100 ml wijnazijn
- 4 laurierblaadjes
- 4 jeneverbessen
- 3 kruidnagels
- 4 uien grofgenipperd
- 4 el appelstroop
- 2 sneetjes ontbijtkoek, in dobbelstenen
- 1 el donkerbruine basterdsuiker

Bereiden:
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 25 g boter in een braadpan tot het schuim begint weg te trekken. Schep de helft van het vlees in de pan en bak het al omscheppend tot het vlees grijs van kleur is. Voeg de rest van het vlees toe en bak alles al omscheppend heel lichtbruin. Schenk de azijn en 100 ml warm water langs de wand van de pan bij het vlees. Voeg de laurierblaadjes, de jeneverbessen en de kruidnagels toe. Breng alles aan de kook en leg de deksel op de pan. Stoof het vlees op een laag pitje ca. 1 uur. 2. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de uien in 5 min. al omscheppend goudbruin. Schep de uien met appelstroop en ontbijtkoek door het vlees en stoof alles nog 1 1/2 uur. Voeg eventueel nog een scheutje water toe. Breng het zuurvlees op smaak met bruine suiker, zout en peper.

Presentatie:
Serveren met Aardappel puree
 
-----------

Ingredienti:
- 600 gr carne di Bovina (indicata per stuffati/spezzatino) tagliata in dadini
- 50 gr burro
- 100 ml aceto di vino
- 4 foglie di Alloro
- 4 bacche di Ginepro
- 3 chiodi di Garofano
- 4 cipolla
- 4 cucchiai di estratto di mele
- 2 fette di pane al miele
- 1 cucchiaio di zucchero di canna

Preparazione:
Cospargere la carne con sale e pepe. Scaldare 25 gr di burro in una padella tipo casseruola fino a quando la schiuma comincia diminuire. Mettere la metà della carne nella casseruola e cuocere e mescolare fino a quando tutta la carne è di colore grigio. Aggiungere il resto della carne e mescolate tutto finché il tutto ha un colore marrone chiaro. Versate l'aceto e 100 ml di acqua calda lungo la parete della casseruola con la carne. Aggiungere le foglie di alloro, bacche di ginepro e chiodi di garofano. Portate ad ebollizione e posizionare il coperchio sulla pentola. Stuffare la carne a fuoco lento circa 1 ora. 2. Scaldare il burro rimanente in una padella e soffriggere la cipolla per 5 minuti, fino ad ottenere un colore dorato. Mescolate le cipolle con l'estratto di mele e il pane al miele e cuocete il tutto con la carne per 1 1 / 2 ora. Eventualmente aggiungere una spruzzata d'acqua. Portare la carne al gusto giusto con zucchero di canna, sale e pepe.

Presentazione
Servire con Pure di Patate

1 commento: