venerdì 18 novembre 2011

Erwtensoep


Ingredienten:
- 1 pond spliterwtem
- 1 verse worst
- 3 a 4 krabbetjes
- 4 speklappen zonder zwoerd
- 400 gram soepgroente
- 3 kippebouillon blokjes
- 2 laurierbladeren
- zout, peper

Bereiden:
Grote soeppan met ruim water opzetten en daar de gewassen spliterwten, de bouillonblokjes, de laurierbladeren en het vlees erin doen( behalve de rookworst.)Wat zout en peper toevoegen.Dit aan de kook brengen met de deksel op de pan en af en toe even goed doorroeren.(anders blijven de spliterwten onder in de pan vast plakken)Het schuim er even af scheppen.
Dit laat je ongeveer 60 min. tot 75 min. koken.
Dan haal je het vlees uit de pan en dat snijd je in stukjes. Je roert nogmaals goed door de pan en dan voeg je het gesneden vlees weer toe en de soepgroente en de rookworst.Wat maggi toevoegen en naar eigen smaak zout en peper toevoegen (af en toe even proeven)dit nog ongeveer een half uur op klein vuur laten pruttelen en klaar is de soep!
Vergeet niet voor het opdienen de laurierblaadjes te verwijderen.

Presentatie:
Serveren met roggebrood, boter en katenspeck / kaas
-----------

Ingredienti:
- ½ kg piselli spezzati
- 1 salsiccia/wurster
- 3 à 4 costine di maiale
- 400 gr. tot. carotte, porro, cipolle
- 3 dadi di brodo
- 2 foglie di alloro
- sale, pepe

Preparazione:
Mettere sul fuoco una casseruola grande con acqua e immerge i piselli (lavati), i dadi di brodo, le foglie di alloro e la carne (tranne salsiccia/wurster.) aggiungere sale e pepe. Portare a bollire il tutto con il coperchio sulla pentola e di tanto in tanto mescolare bene. (altrimenti il fondo di piselli si attacchino) La schiuma va eliminata.
Lasciar bollire circa 60 minuti - 75 minuti cottura.
Poi si prende la carne dalla padella e si taglia a pezzettini. Girare bene il contenuto nella pentola e aggiungere la carne tagliata, le verdure e il wurstel. Aggiungere a piacere sale e pepe e i dadi di brodo. Lasciare circa mezz'ora a fuoco lento a sobbollire il brodo.
Ricordate prima di servire togliere le foglie di alloro.

Presentazione:
Servire con pane nero, burro e pancetta tesa

1 commento: